Sukker - Sirup - Tørrede blomster - vaniljestænger

Skal du bage eller lave skønne desserter, så kig vores udvalg igennem. Vi gør det nemt med online shopping.

- Naturlig rørsukker, nogle tilsat krydderier, som giver en overraskende smag til desserten. 
- Pynt dine kager med tørrede blomster eller server en drink med rosenknopper.
- Agavesirup er et super godt sødemiddel. Bruges på yoghurt, i marinader til grillet kød og grøntsager,  på pandekager, fyld et glas med nødder og hæld agavesirup over til ostebordet.

Rørsukkers historie og oprindelse

Sukkerrør. Det meste af tiden høstes det manuelt, fordi brugen af den mekaniske skærer kun er mulig på ryddet, lavt og flade marker. Stokken presses direkte efter høsten. Den høstede juice, vesou, filtreres derefter for at rense den fra eventuelle urenheder. Den rensede juice koges derefter ind for at fordampe en stor mængde vand til et kritisk punkt. Dette er, når saften forvandles til melasse. Vi får sort sukker og Muscovado. For at få et brød sukker koger vi melassen lidt længere. For at få brunt sukker fra Mascarenes raffineres den opnåede melasse lidt.

Røde sukkerarter, hvordan finder du dem?
Der er flere typer rørsukker, mere eller mindre rige på smag og mineraler:

-Muscovado eller Demerara er et brunt sukker med melasse og renset. Muscovado er mere fugtig og kraftigere i smagen.

- Okinawan sort sukker, også kaldet Amami Oshima sort sukker, er tæt på muscovado. Imidlertid giver klimaet og øens terroir den en uforlignelig smag. Det menes også at have helende egenskaber. I en bestemt diæt fremstilles en suppe ved at tilsætte lidt sukker. Vi spiser kun denne suppe i en dag, og kroppen og tarmen ville være som ny!

Sukkerbrød ligner Muscovado. Det koges lidt længere for at fordampe meget vand. Saften formes derefter til et brød.

- Brunt sukker fra Mascarenes er et raffineret rørsukker. Det er perfekt til daglig brug.

Hvad skal man huske om røde sukker fra Terre Exotique
Disse brune sukkerarter er nøgleingredienser i køkkenet i deres produktionsland. Men desværre erstattes de mere og mere med raffinerede sukkerarter. Hver af de brune sukkerarter har en unik mere eller mindre rå smag med noter, der minder om lakrids. Afhængig af deres tilberedningsgrad har disse sukkerarter en mere eller mindre blød struktur.