Himalaya salt, rivsalt, flagesalt og salt til kværn

Salt i mange varianter af smage, styrker, farver og strukturer. 

Fleur de sel er hvid og ren. Det er frugten af delikat kunsthåndværk og ideelle klimatiske forhold, der forekommer sammen på Madagaskar - masser af sol, hav og vind.
Det dannes på overfladen af lerdamme, når vandet fordamper under den kombinerede virkning af sol og vind.
Kvaliteten af fleur de sel afhænger af den måde, hvorpå den høstes, og den omhu, der tages med tørring og opbevaring.
I Ifaty høstes den eller, mere præcist, samles, i hånden.

Salt fra tusinder af års fossilisering.
I modsætning til havsalt udvundet fra saltvand er Persisk blåt salt et fossil- eller klippesalt, hvis krystaller blev dannet for 100 millioner år siden i præambiske søer. Dette safirblå salt blev dannet efter fordampningen af gamle søer og indre søer.

Historien med diamantsalt begyndte for 200 millioner år siden. Himalaya-bjergene blev født i en kollision af de indo-australske og eurasiske plader, der lukkede Tethys Ocean, hvor de adskiltes. Den langsomme fordampning af dette havvand efterlod disse rosa saltkrystaller, rige på mineraler og sporstoffer.
Krystallerne udvindes omhyggeligt med hånden fra Khewra-minerne dybt i Himalaya. Disse fossiliserede krystaller af havsalt, almindeligt kendt som klippesalt, mineralsalt eller jord salt, er uforurenet, tilsætningsfrit og uraffineret. Derfor kan kroppen optage 100% af det. Disse miner er ingen steder tæt på at blive opbrugt - de indeholder stadig 600 millioner tons salt!
Dette er det reneste salt i verden. Dets smag er lidt mindre salt end fleur de sel, og strukturen er lidt tørrere.